Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ 2012


Μια εξαιερικά πλούσια σε δράση αναπτύσσει περισσότερο από τριάκοντα έτη η "Χορωδία Κέρκυρας". Εξίσου δραστήρια δρα και αναπτύσσεται και το
τμήμα για παιδιά. Η  "Παιδκική Χορωδία Κέρκυρας", η οποία είχε εξαιρετική παρουσία  στη Σύρο, που μετέβη, για μία εβδομάδα και συμμετείχε στο Φεστιβάλ Μουσικής Αιγαίου. Οι εντυπώσεις που άφησε στο φιλόμουσο ακροατήριο ήταν άριστες, τόσο στην άριστη εκτέλεση των έργων που παρουσίασε, όσο και στην εξαιρετική και πολύ καλά οργανωμένη εμφάνισή της σύνολικά.




Με την ευκαιρία της διαμονής τους στη Σύρο και της συμμετοχής τους στο χορωδιακό Φεστιβάλ Αιγαίου τα παιδιά της "Παιδικής χορωδίας Κέρκυρας" επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 12 Ιούλιου 2012 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου,Μήλου, Κέας και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεο, ο οποίος τα υποδέχθηκε με πολλή χαρά, συνεχάρη τα ίδια και τις οικογένειές τους, για τις όμορφες προσπάθειες, που καταβάλλουν, τόνισε την αξία της μουσικής στην πνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του ανθρώπου, εξήρε το έργο της "Παιδικής Χορωδίας", καθώς και όλων των Κερκυραίων, οι οποίοι διαπρέπεουν και ξεχωρίζουν στον χώρο της Μουσικής.
Τα παιδιά και οι συνοδοί των, έμειναν ενθουσιασμένοι, από την πατρική και ευγενική υποδοχή και φιλοξενία του εκλεκτού Πνευματικού Ποιμενάρχη των Κυκλάδων νήσων και  έψαλαν στον Σεβασμιώτατο, σε κερκυραϊκό ύφος, (ντόπια) το Απολυτίκιο του Αγ. Σπυρίδωνος, καθώς και την Αρχιερατική του  φήμη.  Ο Σεβασμιώτατος διένειμε στα παιδιά ευλογίες και τους έδωσε πατρικές συμβουλές και διδαχές, ενώ στη συνέχεια  πρέθεσε γεύμα, με πολύ πατρική αγάπη, στα παιδιά και στους συνοδούς αυτών.
Στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε μερικά μουσικά έργα της "Παιδκικής Χορωδίας Κέρκυρας", καθώς και μερικές εξίσου ωραίες εκτελέσεις από την "Παιδική Χορωδία Κυνοπιαστών", που και εκεί συντελείται φανταστικό έργο στο χώρο της Μουσικής και γενικότερα του Πολιτισμού

 
 
 
 
 
 
 

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ