ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΟΣ» ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΜΑΣ



ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΟΣ» ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ.
Με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι Κληρικοί και οι ενορίτες της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως Αττικής υποδέχθηκαν το Σάββατο 15η Σεπτεμβρίου 2012 στις 6.30΄μ.μ. το ιερό λείψανο της κάρας του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Δαυίδ του «Γέροντος», προερχόμενο από την
ομώνυμη Ιερά Μονή, που βρίσκεται στις Ροβιές της βορείου Ευβοίας.

 

 
Την Τιμία Κάρα παρέλαβε ο επί τούτου παρευρισκόμενος, ως Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, περιστοιχισμένος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και άλλων κληρικών.
 
Επίσης παρέστη ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλης Βαλασόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλεως, εκπρόσωποι Αστυνομικών αρχών και πολυπληθής λαός της Ηλιούπολης και άλλων Δήμων της Αττικής.
 
Κατόπιν σχηματίσθηκε ιερά πομπή, προς τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, οποίος μετέφερε την Τιμία Κάρα.
 
Η ιερά πομπή αποτελουμένη από τους παρόντες Κληρικούς, τον Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων επισήμων φορέων της πόλης, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό μας υπό των υμνωδιών της βυζαντινής χορωδίας, του πρωτοψάλτη του Ναού, Μουσικολογιωτάτου κ. Πέτρου Δασκαλοθανάση και των μελωδιών της Φιλαρμονικής του Δήμου, ακολουθούντων των ευλαβών παρευρισκομένων πιστών.
 
Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, εξάρων την αγιότητα του Οσίου και Θεοφόρου Δαυίδ, προτρέπων τον παρεστώτα λαό, να προστρέχει στα ιερά προσκυνήματα με πίστη και ευλάβεια και να ζητά τις πρεσβείες των αγίων της Εκκλησίας μας
 
Προηγουμένως και κατά τις πρωινές ώρες, είχε μεταβεί στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του «Γέροντος», αντιπροσωπεία Κληρικών του Ιερού Ναού, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, δια να παραλάβουν την ταμία Κάρα του Οσίου, την οποία μετέφεραν, συνοδεύοντος κατόπιν εντολής του Νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής, Μοναχού Γαβριήλ, του Μοναχού Δαμασκηνού, ο οποίος  θα παραμείνει, μαζί με την Κάρα του Οσίου, έως και την Τετάρτη 19η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα περίπου 10,00΄π.μ., όπου θα αναχωρήσει δια την Ιερά Μονή,
Στο μεσοδιάστημα αυτό (Σάββατο έως και Τετάρτη 10η πρωϊνή) ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00΄το πρωί έως τις 10.00΄ το βράδυ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θελήσουν, να προσέλθουν δια να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, καθώς και να συμμετάσχουν στις καθημερινές πρωινές, εσπερινές και ολονύκτιες ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, που θα τελούνται στον Ιερό Ναό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: Του ανωτέρω εικονιζομένου Πρωτ. Γεώργιος Σούλος Εφημέριος Ναού.

Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ