Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ



VIDEO FROM: enikos.gr
Τη διαβεβαίωση στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα προσαρμογής παρέσχε σήμερα στη Φρανκφούρτη ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την προσωπική του βούληση και
αυτή της κυβέρνησης του να επαναφέρουν σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής και να συνεχίσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα, ώστε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα και να τοποθετήσει την οικονομία της και τα δημόσια οικονομικά σε στέρεα θεμέλια.

Η ΕΚΤ αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την δημοσιονομική προσαρμογή. «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προς τη δημοσιονομική προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, αλλά ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

O Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συναντήθηκα με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ. Ντράγκι και συζητήσαμε και με τους συνεργάτες του για τις προοπτικές της χώρας μας αλλά και της Ευρωζώνης. Του εξέφρασα τη στήριξη μας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Μιλήσαμε ακόμη για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και για να βγει από την κρίση. Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».




ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ:newsbeast.gr



Ιστολόγιο Γενικού Περιεχομένου

metaptotíka.blogspot.com. Από το Blogger.

ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΝΟΥ